Moon Knight: 1ste reactie - Fans
  • Lorem ipsum

Moon Knight: 1ste reactie

6 Apr 2022
door Lady Camille

In de eerste aflevering leren we het hoofdpersonage kennen, de op-het-eerste-zicht verwarde Steven en de waarschijnlijke villain Harrow, maar dit aan een hoog tempo. De 50 minuten gaan zo voorbij. Er is actie, spanning, maar ook de nodige rust. Op het einde blijf je achter met een hoop vraagtekens. Gelukkig is het tipje van de sluier net genoeg gelicht, waardoor je niet met een lege maag achter blijft. Al kunnen we wel stellen dat de eerste aflevering het voorgerecht is en het hoofdgerecht er nog moet aankomen.

Zeker een aanrader voor iedereen die fans is van het bovennatuurlijke en een goede dosis verwarring en spanning.

Hieronder een uitgebreide review. Be warned, de tekst bevat milde spoilers!

Heb ik religieus gewacht tot het woensdag was om de eerste aflevering van Moon Knight te zien? Ja!
Heb ik moeten wachten tot de dag erna om het pas te zien omdat ik het samen met mijn vriend ging zien en hij op woensdag geen tijd had? Helemaal!

Maar het was het wachten en het vermijden van de spoilers waard!

Een mijn voorkennis schetsen: Ik kijk alles van de MCU, maar lees geen comics. Hierdoor was mijn kennis over Moon Knight volledig afhankelijk van de trailer. Die ik één keer heb gezien toen dat die uitkwam en daarna heb ik al de bijkomende informatie genegeerd. Ik begin graag aan een film/serie/boek met zo min mogelijk voorkennis.

Uit de trailer had ik gehaald dat het hoofdpersonage Steven geheugenverlies heeft en een nieuw leven is begonnen zonder het te weten. Bovendien kan hij transformeren in de zogenaamde Moon Knight.

Was ik in de buurt? Ja en nee.

Dat Steven waarschijnlijk geheugenverlies heeft of toch bepaalde zaken niet meer weet, zit er dik in, maar dat hij zijn vorige leven niet meer weet, daar zat ik mis. Waarschijnlijk huist er in het lichaam van Steven meer dan één bewustzijn/persoonlijkheid, zoals personen met een Dissociatieve identiteitsstoornis. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd hoe de vork nu in de steel zit. Hopelijk moeten we niet wachten tot de laatste aflevering! 

Moon Knight zelf, waar we al een glip van opvangen, is zonder enige twijfel gelinkt aan de Egyptische goden. Eindelijk denk ik dan! De Griekse (en tegenwoordig ook de Noorse) Goden zijn over het algemeen wel goed gekend (deels door Marvel zelf), maar de Egyptische Goden weer wat minder. Ook hierover ben ik erg benieuwd. Hoe is Moon Knight gelinkt aan de goden? Is het een god? En hoe maakt Steven hier een deel van uit?
Een voordeel als een nadeel is dat mijn kennis over de Egyptische Goden op de moment wat is vervaagd. Wie weet zou ik al een antwoord hebben kunnen geven op mijn eigen vragen, maar hierdoor zou het geheel misschien minder spannend zijn.

Naast Steven, leren we ook de slechterik(?)/anti-hero(?) kennen, genaamd Harrow. Dat ook hij gelinkt is aan de Egytische Goden kunnen we niet ontkennen. Een tattoo hebben van de weegschaal die in het Egyptische hiernamaals wordt gebruikt, is en geen subtiele hint meer. Meer spoilers zal ik hier niet aan vuil maken.

Over de grote lijn kunnen we stellen dat dit een banger van een eerste aflevering is. Je krijgt genoeg informatie om niet af te haken, maar niet voldoende om voldaan te zijn. Ook de spanning en actie was zeker aanweig.

9/10

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »