"Het 23-jarige erfgoed van Resident Evil: de geboorte van survival-horror gaming" - Fans
  • Lorem ipsum

"Het 23-jarige erfgoed van Resident Evil: de geboorte van survival-horror gaming"

21 Mar 2023
door Nico Volckeryck

De Resident Evil-franchise bestaat inmiddels alweer 23 jaar en heeft sinds de release van het eerste spel op 22 maart 1996 een enorme impact gehad op de gamewereld. Het is een franchise die niet alleen zorgt voor spanning en sensatie, maar ook een bepalend moment in de geschiedenis van de survival-horror genre markeert. In dit artikel nemen we een kijkje naar de oorsprong van de franchise, wat het zo speciaal maakt en hoe het zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

De oorsprong van Resident Evil

Resident Evil werd ontwikkeld door Capcom en werd in 1996 uitgebracht voor de PlayStation. Het spel werd bedacht door Shinji Mikami, een game-ontwerper die zich liet inspireren door klassieke horrorfilms als Night of the Living Dead en The Texas Chainsaw Massacre. De gameplay van Resident Evil draait om het verkennen van een geheimzinnig landgoed, terwijl de speler vecht tegen hordes zombies en andere monsters. Het spel introduceerde een aantal nieuwe functies, zoals het oplossen van puzzels en het verzamelen van munitie en andere voorwerpen.

Het succes van Resident Evil

Resident Evil werd meteen een succes, en de franchise groeide al snel uit tot een van de populairste en meest invloedrijke in de gamewereld. Het spel ontving lovende recensies van critici en werd geprezen om zijn unieke mix van survival-horror en actie-gameplay. Het spel verkocht meer dan 2,75 miljoen exemplaren en leidde tot een vervolg in 1998, Resident Evil 2.

Resident Evil in de loop der jaren

In de jaren die volgden, heeft de Resident Evil-franchise verschillende installaties gekend. Sommige games werden geprezen, terwijl andere minder goed werden ontvangen. Toch blijft de franchise een grote impact hebben op de gamewereld en wordt het gezien als een pionier in het survival-horror genre. Een van de hoogtepunten van de franchise was de release van Resident Evil 4 in 2005, die werd geprezen om zijn innovatieve gameplay en verhaallijn.

Naast de games is de Resident Evil-franchise ook bekend om zijn verfilmingen. De eerste film werd uitgebracht in 2002 en de laatste in 2016. De films hebben echter wisselende recensies gekregen en hebben vaak weinig te maken met de games.

Wat maakt Resident Evil zo speciaal?

De Resident Evil-franchise heeft een speciale plaats in de gamewereld omdat het een pionier was in het survival-horror genre. Het spel wist de spanning en sensatie van horrorfilms te vangen en combineerde dit met een unieke gameplay. Het spel was ook uniek vanwege de manier waarop het de speler dwong om strategisch na te denken over het gebruik van hun middelen. Dit maakte het spel uitdagend en hield de spelers geïnteresseerd.

Conclusie

Resident Evil blijft een van de meest geliefde franchises in de gamewereld en blijft ons inspireren met zijn unieke mix van survival-horror en actie. De franchise is gegroeid en veranderd in de loop der jaren

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »