De geschiedenis en het succes van Super Mario Bros. - Fans
  • Lorem ipsum

De geschiedenis en het succes van Super Mario Bros.

13 Mar 2023
door Nico Volckeryck

Sinds de eerste release van Super Mario Bros in 1985, is deze franchise uitgegroeid tot een van de meest iconische videogame-franchises aller tijden.

Mario, de loodgieter met zijn kenmerkende pet en snor, is uitgegroeid tot een popcultureel icoon en een icoon voor gamers en merchandise liefhebbers wereldwijd.

Super Mario Bros was de allereerste side-scrolling platformgame die door Nintendo werd uitgebracht.

Het spel was zo succesvol dat het de verkoop van de Nintendo Entertainment System (NES) hielp stimuleren en uiteindelijk de best verkochte videogame aller tijden werd, met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd.

Het succes van de originele game leidde tot talloze vervolgen en spin-offs, waaronder Super Mario 64, Mario Party en Mario Kart. De franchise is ook vertakt naar andere media, zoals tekenfilms, stripboeken en merchandise.

Het kenmerkende personage van Mario is ook uitgegroeid tot een icoon voor de videogame-industrie en de popcultuur als geheel. De populariteit van de franchise en het personage hebben geleid tot themaparken, films en tv-shows.

Vandaag de dag blijft de franchise relevant en populair, met nieuwe games die voortdurend worden uitgebracht op verschillende platforms. Super Mario Odyssey, uitgebracht in 2017, was een enorme hit en bewees dat de franchise nog steeds een grote aantrekkingskracht heeft op gamers en liefhebbers van merchandise.

Of je nu een fan bent van de originele Super Mario Bros of de nieuwste games, er is geen twijfel dat deze franchise een blijvende indruk heeft achtergelaten op de videogame-industrie en de popcultuur.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »