Dungeons & Dragons komt met 'whole lotta love' - Fans
  • Lorem ipsum

Dungeons & Dragons komt met 'whole lotta love'

24 Jul 2022
door Arno Lacroix

Dit is een project dat al heel lang de ronde deed in Hollywood, vooral sinds de populair uitgave van de huidige editie, maar de nieuwe Dungeons & Dragons-film heeft eindelijk beelden te tonen!



Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, die een titel deelt met de cult classic PS2 spel Sly Cooper 3, neemt ons naar de goede oude bekende Sword Coast waarin een bende dieven de schat willen stelen van een valse edelman die hun in het verleden verraden heeft.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves Looks Like A LARP Full Of  Celebrities In The First Trailer Nixolympia News

De cast is opgemaakt uit een groep grote namen. De leider van de bende wordt gespeeld door Chris Pine die een bard speelt (Yes!) in samenwerking met Michelle Rodriguez de barbarian (YES!). Toevoegend hebben we een paladin gespeeld door Regé-Jean Page die menig wel kent uit de hit-serie Bridgerton, een sorcerer door Justice Smith die je voorheen zag spelen in Detective Pikachu en Jurassic World: Fallen Kingdom, en een druid gespeeld door Sophia Lillis die we kennen als de jonge Beverly Marsh uit de recente IT-films.

Hun grote tegenstander is de welbekende Hugh Grant, een rogue dat in samenwerking is getreden met een Red Wizard uit Thay.

En we zien ook alle klassieke D&D elementen naar voor komen. Spreuken die recht uit je Player’s Handbook lijken te springen zoals Slow, Shield, Magic Weapon en Green Flame Blade, samen met een heuse range aan klassieke monsters: Owlbears, Displacer Beasts, Mimics, Gelatinous Cubes, en een Black Dragon dat zuur spuugt (en visueel zalig uitziet!)

Mimic

De trailer zelf heeft de typische Hollywood blockbuster fanfare, een bekend rock-lied uit de goede oude tijd (Whole Lotta Love van Led Zeppelin) en een ronduit komische sfeer à la praktisch elke Marvel film dat in de laatste jaren is uitgekomen. Voor sommigen kan dit wel als een kleine tegenslag aankomen, maar laat mij even deze kans nemen om de gemoederen te bedaren en de verwachtingen op punt te zetten.

Dit avontuur mag zich dan wel afspelen in Toril en de Sword Coast, maar onthoud, dit is geen Forgotten Realms-film, dit is geen Neverwinter Nights, Baldur’s Gate, of Legend of Drizzt, dit is Dungeons & Dragons, en de functie dat films van dit kaliber hebben qua marketing betekend dat er voornamelijk focus gelegd moet worden op het D&D-aspect in tegenstelling tot wat verhalen in de Forgotten Realms of eender andere setting tot stand kunnen brengen. En desondanks dat de sfeer en genre verschilt van groep tot groep en tafel tot tafel, hangt er nu eenmaal een ironische tongue in cheek-sfeer rond Dungeons & Dragons.

Een bende idioten die zich in de miserie spelen, puzzels oplossen in een specifiek uitdagende omgeving (dat is opgedeeld in vakjes), schatten vinden, en verschillende gevechten aangaan tegen bandieten, tovenaars en monsters.

Dungeons And Dragons: Honor Among Thieves San Diego Comic-Con Footage Has  Chatty Corpses And A Maze Full Of Monsters - Blog exploringmen

Dit zijn typische D&D-kernelementen en zijn dan ook zeker en duidelijk zichtbaar in de trailer, en dit lijkt me dan ook conceptueel een van de betere manieren om ‘Dungeons & Dragons’ te adapteren als de eerste telg in een reeks van films. Want we kunnen er van uit gaan dat met Hasbro hun filmplannen en spraak van een D&D tv-reeks dat ze hier zeker een franchise uit willen bouwen.

De succesvolle Legend of Vox Machina animatiereeks van Amazon heeft de lat hoog gelegd, maar is opgebouwd uit dezelfde kernelementen die ons door deze film voorgeschoteld worden, alleen worden ze op een andere manier gepresenteerd, net zoals de D&D speelervaring zelf.

Zal deze film slagen als een goede D&D adaptie? Misschien. Wie weet?

In ieder geval kan het niet erger dan de vorige pogingen.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves movie title announced - Niche Gamer

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »