Thor

1500 jaar geleden geboren als zoon van Odin en Frigga, de koning en koningin van het fabuleuze Asgaard, is Thor ontpopt als strijder en beschermer van zijn thuis en mensen.

Door zijn vader bestempeld als impulsief en zelfs roekeloos heeft Thor altijd vooruitgekeken naar de dag dat hij de troon van Asgaard mocht overnemen, maar dit is buiten zijn geadopteerde broer Loki gerekend.

Loki, de geniepige, smeedt plannen om er voor te zorgen dat deze dag nooit zal komen. Hij heeft Thor gemanipuleerd om de ijsreuzen aan te vallen, de legendarische tegenstanders van Asgaard en Loki's mensen, en Odin - hopend zijn zoon nederigheid te leren - heeft Thor's hamer Mjölnir van zijn magie gestript, en naar Midgard verbannen. Midgard is ook gekend als de aarde.

 

Alleen, en onmogelijk om terug naar Asgaard te gaan, ontmoet Thor de wetenschappers Jane Foster en Erik Selvig in het midden van een onderzoek naar vreemde activiteiten nabij een klein dorp in New Mexico.
Terwijl zijn broer moeite heeft zich aan te passen aan de limieten van de sterfelijken op Aarde, werkt Loki naarstig voort aan zijn plan om de troon van Asgaard te schenken aan de koning van de Ijsreuzen, Loki's echte vader, en Odin in zijn slaap te vermoorden.

Terug op Aarde offert Thor zichzelf op om het dorp te behouden voor een totale destructie, en met dit te doen verbaasd hij zijn vader, Odin, zo hard dat deze hem terug zijn krachten schenkt.

Toon:
Sorteer op:
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »