The hobbit

Het woord hobbit duidde al eerder in het Engels een kabouterachtig wezen aan[1] en is verwant aan het Engelse woord voor kabouter hob of hobgoblin. In het boek De Hobbit en de trilogie In de Ban van de Ring vervullen Hobbits een hoofdrol. Er zijn drie soorten Hobbits: de Stoerders, de Vavels en de Bruivels.

Hobbits, om hun geringe lengte door andere volken in Midden-aarde ook wel Halflingen (Engels: Halflings) (Westron: Banakil) genoemd, leven aan het eind van de Derde Era vooral in de Gouw, een gematigde streek in Midden-aarde. Het zijn van aard rustige, gemoedelijke en vrolijke wezens die van eten, drinken en tabak houden. Daarom zijn de wezens zelf rondbuikig, ze houden vooral van rust en vrede en bovenal niet van avonturen. Hun lengte varieert van circa 60 cm tot 120 cm, maar door de Hobbits zelf wordt gezegd dat ze vroeger groter waren. Hobbits hebben haar op hun voeten en natuurlijk leer onder hun voeten, hierdoor hoeven ze geen schoenen te dragen. Ze kunnen goed sluipen en zich ongezien uit de voeten maken.


Bandobras Toek in gevecht met een ork.
De bekendste Hobbits zijn Bilbo Balings, zijn erfgenaam Frodo Balings en diens metgezellen Sam Gewissies, Meriadoc Brandebok (Merijn) en Peregrijn Toek (Pepijn). Ook Sméagol (Gollem) is een hobbit.

Toon:
Sorteer op:
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »