Lord of the Rings

 Het verhaal begon als een vervolg voor Tolkiens eerdere, minder complexe kinderboek De Hobbit (1937), maar groeide uit tot een veel groter werk. Het werd in fasen geschreven tussen 1937 en 1949, waarvan veel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tolkien werd mogelijk beïnvloed door de door hem bewonderde E. R. Eddison.[1] 

De delen werden opeenvolgend als volgt getiteld: De reisgenoten (The Fellowship of the Ring), De twee torens (The Two Towers) en De terugkeer van de koning (The Return of the King). Structureel gezien is het werk in zes 'boeken' verdeeld, twee per deel, samen met verschillende appendices en achtergrondinformatie die zijn opgenomen op het einde van het derde deel. The Lord of the Rings werd sinds de jaren 50 verschillende keren herdrukt en vertaald in meerdere talen, zodat het al spoedig een van de meest populaire en invloedrijkste werken van de 20ste eeuw wat betreft fantastische literatuur.
De titel van het werk verwijst naar de Zwarte Heerser Sauron, die in een vroegere era de Ene Ring creëerde om op die manier de andere Ringen van Macht te regeren.

FANS heeft een mooi aanbod aan LOTR merchandise en collectibles . Ook een mooi assortiment van WETA Worshops collectibles en beelden . WETA maakt heel wat materiaal die in de filmreeks van Lord Of The rings is gebruikt. Als decor, of kleding accessoires .

Toon:
Sorteer op:
Pagina 1 van 2
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »