Lord of the Rings

In de ban van de ring, oorspronkelijke titel The Lord of the Rings, is een fantasy-werk geschreven door de taalkundige en universitair professor J.R.R. Tolkien. 

Het verhaal begon als een vervolg voor Tolkiens eerdere, minder complexe kinderboek De Hobbit (1937), maar groeide uit tot een veel groter werk. Het werd in fasen geschreven tussen 1937 en 1949, waarvan veel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tolkien werd mogelijk beïnvloed door de door hem bewonderde E. R. Eddison.

De delen werden opeenvolgend als volgt getiteld: De reisgenoten (The Fellowship of the Ring), De twee torens (The Two Towers) en De terugkeer van de koning (The Return of the King).

The Lord of the Rings werd sinds de jaren 50 verschillende keren herdrukt en vertaald in meerdere talen, zodat het al spoedig een van de meest populaire en invloedrijkste werken van de 20ste eeuw wat betreft fantastische literatuur.


De titel van het werk verwijst naar de Zwarte Heerser Sauron, die in een vroegere era de Ene Ring creëerde om op die manier de andere Ringen van Macht te regeren.

FANS heeft een mooi aanbod aan LOTR merchandise en collectibles . Ook een mooi assortiment van WETA Workshops collectibles en beelden . WETA maakt heel wat materiaal die in de filmreeks van Lord of the rings is gebruikt als decor of kleding accessoires .

Toon:
Sorteer op:
Pagina 1 van 3
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »