Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy is een Amerikaanse sciencefiction-actiefilm uit 2014, geregisseerd door James Gunn (acteur), geproduceerd door Marvel Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. Het verhaal is gebaseerd op de Marvel Comics met dezelfde naam. Het is de tiende film uit de Marvel Cinematic Universe, gebaseerd op de gelijknamige stripserie. Het script is geschreven door Nicole Perlman. Hoofdrollen worden vertolkt door Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close, en Benicio del Toro.De film begint in 1988. Na de dood van zijn moeder wordt de jongen Peter Quill ontvoerd door een groep ruimtepiraten genaamd de Ravagers, geleid door Yondu Udonta. 26 jaar later steelt Quill een mysterieuze bol van de planeet Morag, maar wordt onderschept door Korath, een ondergeschikte van de Kree Ronan. Quill kan met de bol ontkomen, maar Yondu ontdekt de diefstal en zet een prijs op Quills hoofd, terwijl Ronan de huurmoordenaar Gamora achter Quill aanstuurt.

Quill brengt de bol naar Xandar, de hoofdplaneet van het Nova-keizerrijk, alwaar hij het ding probeert te verkopen. Hij wordt echter overmeesterd door Gamora, die de bol steelt. Het gevecht dat volgt trekt de aandacht van twee premiejagers; Rocket Raccoon en Groot. Niet veel later arriveert ook het Nova Corps en arresteert het viertal. Ze worden opgesloten in de Kyln, alwaar ze een andere gevangene Drax, ontmoeten. Deze heeft nog een appeltje te schillen met Gamora omdat haar opdrachtgever, Ronan, zijn familie vermoord heeft. Quill overtuigt Drax dat Gamora hem bij Ronan kan brengen. Gamora stemt toe. De vijf spannen samen om uit Kyln te ontsnappen en te vluchten naar Knowhere, een uitvalsbasis voor criminelen.

Ondertussen ontmoet Ronan Gamora’s adoptievader, Thanos, omdat hij weet dat Gamora hem verraden heeft. Ondertussen hebben Quill en co een ontmoeting met Taneleer Tivan, alias The Collector. Hij onthult dat de bol waar Quill en Gamora achteraan zaten een van de Infinity Stones bevat; voorwerpen met onvoorstelbare krachten. Tivians assistent probeert de steen te grijpen, wat een explosie tot gevolg heeft. Ronan arriveert ter plaatse en verslaat Drax, terwijl de anderen wegvluchten in een schip, achtervolgd door Ronans troepen en Gamora’s zus Nebula. Nebula vernietigt Gamora’s schip en Ronans troepen bemachtigen de bol.

Quill zoekt contact met Yondu alvorens Gamora achterna te reizen en haar te redden uit de ruimte. Yondu pikt het tweetal nadien op. Rocket, Drax en Groot voegen zich ook weer bij hen, en samen besluiten ze de bol terug te halen voordat Ronan deze kan gebruiken om het melkwegstelsel te verwoesten. Ondertussen bevestigt Ronan de infinity stone uit de bol aan zijn krijgshamer om eigenhandig de vloot van de Nova Corps te vernietigen.

Quill en zijn groep vallen Ronans schip, de Dark Aster, aan, maar zijn geen partij voor Ronans nieuw verworven krachten. Rocket weet het tij te keren door de Dark Aster te rammen met hun eigen schip, waardoor beide schepen neerstorten op Xandar. Groot komt hierbij om het leven. Eenmaal op Xandar leidt Quill Ronan lang genoeg af zodat Drax en Rocket de krijgshamer kunnen vernietigen. Quill grijpt de Infinity Stone en gebruikt deze om Ronan te doden.

Nu het gevaar is geweken geeft Quill de Inifinity Stone aan de Nova Corps. Quills groep krijgt de titel Guardians of the Galaxy, en een volledig pardon voor al hun misdaden. Quill krijgt meer te horen over zijn afkomst; hij is slechts half mens. Zijn vader was een alien van een oud, onbekend ras. De groep vertrekt in hun eigen schip met een stek van Groot.
Bekijk en koop ons aanbod producten van Guardians of the galaxy op onze webshop of onze winkel in de Kammenstraat 80. 2000 Antwerpen

Toon:
Sorteer op:
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »