Alien

Alien is een science-fiction film uit 1979, geregisseerd door Ridley Scott en geschreven door Dan O'Bannon.
Gebaseerd op een verhaal door O'Bannon en Ronald Shusett volgt het de crew van een commercieel ruimteschip, de "Nostromo", waarbij ze de nieuwe soort "Alien" ontdekken, wat een dodelijk en agressief buitenaards wezen blijkt te zijn, dat nu losgelaten is op het schip.

De Alien en zijn artifacten zijn ontworpen door de Zwitserse artiest H.R. Giger, terwijl de conceptartiesten Ron Cobb en Chris Foss de meer menselijke dingen hebben ontworpen.

Het succes van de film Alien heeft een heuse media franchise laten ontstaan van films, boeken, comics, video games en speelgoed.
Het heeft ook Weaver's acteercarrière gestart, omdat het haar eerste hoofdrol was.

Het verhaal van de ontmoetingen met de Aliens en haar personage is een thematisch element in de vervolgverhalen Aliens (1986), Alien 3 (1992), en Alien Resurrection (1997). Een cvrossover met de Predator franchise heeft de Alien Vs. Predator films, met o.a. Alien vs. Predator (2004) en Aliens vs. Predator: Requiem (2007) voortgebracht.

Een prequel serie met Prometheus (2012) en Alien: Covenant (2017), beide wederom door Scott geregiseerd, werden ook gemaakt.

Toon:
Sorteer op:
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »