Harley Quinn

Harley Quinn (echte naam Harleen Quinzel) is een fictieve superschurk uit de strips van DC Comics, hoewel ze haar debuut maakte in de animatieserie Batman: The Animated Series. Daarmee is ze een van de weinige personages die haar debuut in een animatieserie maakte. Ze is een vaste tegenstander van Batman en de vriendin van de Joker. Verder werkt ze vaak samen met Poison Ivy.
Harley Quinn maakte haar debuut in Batman: The Animated Series in de aflevering "Joker's Favor" (aflevering 22). Ze was een psychiater die werkte in het Arkham gekkenhuis waar de Joker zat opgesloten. Ze raakte gefascineerd door hem en wilde hem graag nader bestuderen. Naarmate ze de Joker meer leerde kennen ging ze zelfs van hem houden. Ze hielp hem zelfs een aantal maal ontsnappen. Toen ze werd betrapt, werd ze zelf opgesloten. Bij een aardbeving kon ze ontsnappen en besloot ze Jokers handlanger en vriendin te worden. Om meer indruk op hem te maken besloot ze net als hij een criminele clown te worden.

Dit verhaal werd eveneens verwerkt tot een striproman getiteld Mad Love.

Na Batman: The Animated Series had Harley Quinn meer animatierollen zoals in The New Batman Adventures en in de internet animatieserie Gotham Girls. Verder verscheen ze in de Justice League aflevering "Wild Cards" en de Static Shock aflevering "Hard as Nails". Je kan in onze winkel altijd terecht voor het kopen  Beeldjes, gadgets en Harley Quinn geschenken .

Toon:
Sorteer op:
Pagina 1 van 2
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »