Op vrijdag 18 oktober 2019 zwieren de deuren van de nieuwe expo ‘Cool Japan’ open.

Op vrijdag 18 oktober 2019 zwieren de deuren van de nieuwe expo ‘Cool Japan’ open.

Op vrijdag 18 oktober 2019 zwieren de deuren van de nieuwe expo ‘Cool Japan’ open. Die neemt je mee in de wereldwijde fascinatie voor de Japanse beeldcultuur.

Met unieke historische stukken laat het MAS zien hoe Japanse iconen zoals Naruto, Sailor Moon en Hello Kitty in een lange traditie staan en hoe oude en nieuwe Japanse kunst de wereld blijven inspireren.

,Sailor Moon, Hello Kitty: allemaal wereldberoemde iconen uit de Japanse beeldcultuur waarvan we bij fans ook een mooie collectie van hebben en  die je misschien al kent. Maar wist je ook dat de hedendaagse Japanse beeldcultuur een heel rijke voorgeschiedenis heeft? Zo is de stijl van de hedendaagse Japanse tekenaars of ‘mangaka’ beïnvloed door de historische prentkunst en de technieken van oude meesters. Het MAS toont deze lange traditie van waaruit de hedendaagse Japanse popcultuur is gegroeid met unieke historische stukken uit eigen collectie en bruiklenen.

In ‘Cool Japan’ kan je ook oude en hedendaagse Japanse kunst bewonderen, ontdekken hoe mode-ontwerpers zich door Japan lieten inspireren, en de kleurrijke ‘Kawaii’ of cute fashion uit Tokyo leren kennen of de knappe tattoo’s van de oude strijders bekijken. En je kan meer doen dan kijken alleen, want je kan ook zelf dingen doen zoals een babbeltje slaan met robot Pepper of urenlang mangastrips lezen in onze bibliotheek.

'Cool Japan' is een expo naar een tentoonstelling van het Nationaal Museum van Wereldculturen, Nederland en door het MAS herwerkt voor Antwerpen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »